Суспільство

Індекс споживчих цін: на які товари і послуги на Чернігівщині знизилася ціна?

У жовтні по відношенню до вересня цього року індекс споживчих цін в області становив 100,7% і був на рівні з Україною. За цим показником Чернігівщина посіла разом із Херсонською областю 12-13 місце за мінімальним рівнем.

Про це повідомляє відділ із питань споживчого ринку та ціноутворення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися ціни на споживчому ринку Чернігівщини

На споживчому ринку області в жовтні цього року ціни знизилися на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива (на 1,1%), на освіту (на 1,1%), на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла (на 0,3%), на транспорт (на 0,3%). Вождночас зросли ціни на послуги зв’язку (на 4,0%), на одяг і взуття (на 3,1 %), на різні товари та послуги (на 1,7%), на послуги ресторанів і готелів (на 1,4%), на послуги з відпочинку та культури (на 0,8%), на продукти харчування та безалкогольні напої (на 0,7%), на алкогольні напої, тютюнові вироби (на 0,6%), в сфері охорони здоров’я (на 0,3%).

Водночас ІСЦ в області за жовтень 2019 року по відношенню до грудня 2018 року становив 104,1% і був менший, порівняно з Україною (104,2%). За цим показником Чернігівщина посіла разом із Житомирською та Львівською областями 10-12 місце за мінімальним рівнем.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button