Суспільство

Індивідуальне навчання «по-новому» в школах запрацює після нового закону про освіту

Міністр освіти та науки Ганна Новосад заявила про необхідність закласти в заробітні плати вчителів кошти за додаткові години. Тобто за те, що педагоги проводять додаткові індивідуальні навчання в школах. На думку міністра, такі уроки необхідні для учнів, які відстають у навчанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчина зі Стольного виграла грант на навчання у США

Начальник управління освіти і науки Чернігівської ОДА Микола Конопацький зазначив, що додаткові заняття потрібні, але вони і так уже є, а щоб їх реформувати, наразі нема відповідної законодавчої бази.

«Я не бачу поки що якихось відповідних законодавчих документів, які унормовують ці всі питання. Заняття, індивідуальне навчання і так є в нас, платно. Я не знаю, про яке конкретно індивідуальне навчання йдеться. Можливо, малися на увазі платні послуги, але я не можу вам щось говорити, поки не побачив новий закон про загальну середню освіту, опублікований і, відповідно, підписаний президентом. Лише після цього можна давати коментарі на цю тему. У нас нової нормативної бази, яка відрізнялася б від того, що було раніше, зараз немає», – розповів Микола Конопацький.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button