Суспільство

Вигул собак і прогулянка з собакою: за що штрафуватимуть чернігівських власників чотирилапих

Нові Правила благоустрою міста Чернігова, які набули чинності на початку січня, містять кілька нововведень. Серед них ті, що визначають поняття вигулу і прогулянки з собаками, чого раніше не було в Правилах.

Про це повідомляє «Муніципальна варта Чернігова».

Зокрема визначено, що:

Вигул собаки – тимчасове перебування тварини у присутності її власника або особи, що його замінює, поза межами місця постійного проживання з метою реалізації нею біологічних потреб, дресирування тощо. Вигул можливий на прибудинкових територіях (лише на повідку), в зонах та місцях вигулу. Господар зобов’язаний прибирати за твариною під час вигулу. Вигул заборонено на територіях парків, скверів, навчальних, медичних і подібних закладів, спортивних і дитячих майданчиках, інших громадських місцях.

Прогулянка з собакою – перебування собаки поруч із господарем на повідку, а для деяких собак – у наморднику, на території парків, скверів, дитячих і спортивних майданчиків, навчальних, медичних і подібних закладів, інших громадських місцях, за умови, що тварина в цей час не реалізує свої біологічні потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка пропонує облаштувати місця для вигулу собак

Відносно осіб, які порушили Правила благоустрою, складається протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП (штраф).

Нагадаємо, що, відповідно до розпорядження чернігівського міського голови від 12 вересня 2000 року, у Чернігові визначені такі місця для вигулу собак:

— Березовий гай (між парком по вул. Пухова та вул. Кільцевій);
— Мар’їн гай (вул. Шевченка);
— мікрорайон Масани (навпроти будинку № 16 по вул. Незалежності).

А також відповідно до пункту 5.2. Правил утримання собак та котів у м.Чернігові (затверджені рішенням Чернігівської міської ради від 29 вересня 2011 року (13 сесія 6 скликання) дозволяється вигулювати собак на прибудинкових територіях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button