Суспільство

Інклюзивний туризм: на Чернігівщині реалізовують цікавий проект

Протягом року для мешканців міста Чернігова, які мають інвалідність різних нозологій або відносяться до маломобільних груп населення, є унікальна можливість відвідати історичні та живописні місця Чернігівської та частково Київської області завдяки реалізації проекту «Соціальна адаптація людей з особливими потребами через залучення їх до інклюзивного туризму».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інклюзивна освіта в Корюківці: рівні можливості для дітей з особливими освітніми потребами

Організація інклюзивного туризму – це вагомий крок до подолання певних психологічних бар’єрів, можливість спілкування з людьми, вивчення історії краю. У рамках проекту, починаючи з 15 березня 2018 року, Чернігівським міським громадським об’єднанням «Шанс» за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, організовано екскурсії по історичним місцям м. Чернігова, до Чернігівського обласного історичного музею ім. В.В. Тарновського, Чернігівського обласного художнього музею ім. Галагана, Сосницького літературно-меморіального музею О.П. Довженка, Менського зоопарку.

І це лише початок, протягом року планується організувати багато інших цікавих подорожей. Реалізація проекту відбувається за рахунок коштів громадського бюджету м. Чернігова.

Джерело: «Чернігівщина туристична»

Ще статті по темі

Back to top button