Суспільство

Іпотерпія: психологи поліції Чернігівщини організували захід для дітей загиблих поліцейських

Фахівці психологічної служби обласної поліції організували захід у кінноспортивному комплексі «Гармонія» для дітей загиблих поліцейських, а також для дітлахів, які на собі відчули всі страхи бойових дій у Чернігові та потребують психологічної підтримки. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Комплексно-реабілітаційний захід базується на терапевтичній взаємодії з кіньми. Унікальність такої терапії полягає в одночасному фізичному, психологічному й емоційно-позитивному впливах як на дітей, так і на дорослих.

«Завдяки безпосередньому контакту та спілкуванню з тваринами, а також шляхом догляду за ними можна усунути стресовий стан, позбутися напруження, почуття страху та тривоги. Такі заняття сприяють розвитку чуйності, уважності, допомагають долати страхи та набувати впевненості, позбавляють агресивності.

Позитивний настрій та усмішки на обличчях – і це все лише за короткий проміжок часу іпотерапії», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, відповідні заходи відбуваються в межах реалізації Всеукраїнської програми «Ти як?», спрямованої на підтримку ментального здоров’я, яку започаткувала перша леді України Олена Зеленська.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button