Суспільство

Існує потреба переглянути місцеві бюджети, щоб збалансувати їх та захистити людей в умовах коронавірусу, — депутат міськради

*Актуально

Минулого тижня Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила у цілому проект закону про внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік. Раніше, на початку квітня, набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» (№ 540-IX).

Він вніс зміни до 8 кодексів – Податкового, Господарського, Цивільного, Кодексу законів про працю, Кодексу адміністративного судочинства та трьох процесуальних кодексів. Окрім того, зазнали змін 27 законів.

Як повідомив депутат Чернігівської міської ради від партії «Наш край», експерт у сфері фінансів Віктор Бистров, більшість нововведень – мають вплив на бюджет громад.

Тому, на його переконання, варто переглянути місцеві бюджети, щоб збалансувати їх та надати можливість захистити людей.

Віктор Бистров вважає за необхідне збалансувати місцевий бюджет, шукати можливість обмежити непершочергові видатки, внести зміни до помісячного розпису, постійно проводити роз’яснювальну роботу з платниками податків, щоб вони повно та своєчасно перераховували платежі.

«Головне – захистити лікарів, дати людям можливість вижити та отримати роботу, дати місцевим підприємцям відновити свій бізнес. Ми маємо заощаджувати, але – не на людях!», — наголосив депутат від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button