Суспільство

Іванівській ОТГ повернули незаконно орендовані землі

5 лютого відбулося засідання оперативного штабу з питань захисту прав землевласників і представників аграрного бізнесу Чернігівщини.

11 січня поточного року державний реєстратор однієї з сільрад Бобровицького району зареєстрував права оренди тринадцятьох земельних ділянок загальною площею 422 га ТОВ «ГЛОБАЛ АГРО ГРУПП».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іванівська громада розжилася технікою для відновлення доріг

Як розповів журналістам ЧЕline голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус, ситуацію виявили під час підготовки документів для передачі землі на аукціон.

«Оскільки законний власник усіх цих ділянок — Іванівська ОТГ — угод про оренду не укладав, була зібрана нарада, на якій – певний інструмент без суду скасувати цю реєстрацію – підготували 13 скарг. Потім, після оприлюднення мною інформації у Facebook, ми підготували заяви до ГУНП, прокуратури та СБУ. Був зібраний антирейдерський штаб. Ситуацію взяло на контроль управління юстиції у Чернігівській області, прокуратура відкрила кримінальне провадження. Саме за тими скаргами, які ми написали, в межах законодавства і було скасовано право оренди на 13 земельних ділянок загальною площею 422 га. Це перемога нашої громади», – розповів Сергій Гарус.

У результаті проведених Мін’юстом перевірок незаконні реєстраційні дії скасовані, землі повернено у розпорядження господаря — Іванівської громади.

«Надзвичайно важливо, щоб кримінальна справа, порушена за цим фактом, була доведена правоохоронцями до логічного завершення. Тільки тоді ми зможемо запобігти новим спробам незаконних дій. Винний має відповідати за законом», — наголосив, підбиваючи підсумки розгляду питання на засіданні оперативного штабу, Олександр Мисник.

Ще статті по темі

Back to top button