Суспільство

Івано-франківські комунальники приїхали допомогти чернігівським підготувати будинки до подачі тепла

Готувати житловий фонд до опалювального сезону, ліквідовуючи наслідки активних бойових дій, нині чернігівським ЖЕКам допомагають спеціалісти з Івано-Франківська. Фахівці зі скління вікон і ремонту дахів працюватимуть на різних житлових об’єктах упродовж двох тижнів.

Про це повідомляють в управлінні ЖКГ Чернігівської міської ради.

«Поточні ремонти самостійно виконують житлові організації. Водночас на запрошення міського голови вже приїздили з Хмельницького і ми їм дуже вдячні за це. Також на запрошення міського голови приїхали робітники з Івано-Франківська, 22 особи», — повідомив начальник Управління ЖКГ Ярослав Куц.

Із них 9 спеціалістів працюють на будинках, що на балансі КП «Новозаводське», ще 9 — допомагають КП «ЖЕК-10», а 4 — КП «ЖЕК-13».

На запитання, чому приїхали допомогти Чернігову, коли літо — це гаряча пора, й у їхньому місті, напевно, чимало поточних ремонтів, відповідають коротко, але змістовно.

«Напевно, тому, що ми – українці і це – Україна. Тільки так», — пояснює робітник з Івано-Франківська Володимир Іванчук.

Протягом двох тижнів комунальники з Івано-Франківська працюватимуть над склінням вікон на площах загального користування в будинках і ремонтуватимуть дахи. Будівельні матеріали вони отримали від чернігівських ЖЕКів, а от їхню роботу оплачує їхній міський бюджет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальники Чернігова ремонтують пошкоджені рашистами будинки

Нагадаємо, що з міського бюджету Чернігова було виділено 30 млн грн на закупівлю будівельних матеріалів, які потрібні для поточних ремонтів багатоповерхівок, пошкоджених унаслідок воєнних дій. Головне завдання — підготувати якомога більшу кількість житлового фонду до холодів.293773998_406789551480149_2366046356159027436_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Ще статті по темі

Back to top button