Суспільство

Унікальні мостові споруди древнього Чернігова або скільки мостів та місточків у Чернігові (Фото)

Чернігів відомий як одне з найстаріших міст Європи. Унікальні пам’ятки, мальовничі пейзажі міста та його околиць, безліч легенд, якими оповиті події минулого, — викликають інтерес до відвідання міста та обумовлюють величезний потенціал розвитку туристичного напрямку.

Окрім вищезгаданих принад, Чернігів має ще одну, унікальну для України, ознаку – це комплекс мостових споруд, розташованих на його території. Мало хто, навіть з корінних чернігівців, може назвати, принаймні, 8-10 мостів, що розташовані на території міста, хоча в межах міста протікає три річки (Десна, Стрижень, Білоус). Небагато обласних центрів України можуть похвалитись такою їх кількістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Прилуками буде оновлений «міст молодят» (Відео)

Декілька мостів наприклад – Красний, Білий, автомобільний – знаходяться у доброму стані, деякі — пішохідний через Десну, міст на проспекті Перемоги – у задовільному, але більшість мостів потребують капітальної реконструкції, відбудови та відновлення. За позитивного вирішення цього складного питання Чернігів може отримати додаткову туристичну «родзинку» та додатковий туристичний маршрут, наприклад, прогулянки місточками Чернігова або унікальні мостові споруди древнього Чернігова (робочі назви).

Декілька років тому один із колишніх мешканців Чернігова — Володимир Демиденко їх (мости) навіть порахував та пропонував до реалізації проєкт «Чернігів – місто легендарних різнобарвних мостів».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівщина туристична, фото: Rudakov, Типовий Чернігів, Yarosh

Ще статті по темі

Back to top button