Суспільство

Із 1 серпня практичний іспит з отримання прав водія можна складати необмежену кількість разів упродовж 2 років

Міністерство внутрішніх справ скасувало обмеження щодо кількості спроб складання практичних та теоретичних іспитів для отримання водійського посвідчення.

«Упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту. Та необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту», – повідомили в МВС.

У відомстві кажуть, що інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (у разі неуспішного складання) становить не менше ніж 10 календарних днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: єВідновлення: виконком погодив виплати ще для 16 чернігівців, у яких пошкоджене житло

«Результат успішно складеного теоретичного іспиту буде дійсним упродовж одного року, а практичного – два роки. Також оновлено екзаменаційний лист практичного іспиту, у якому чітко визначено типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення», – йдеться в повідомленні.

13 липня Верховна Рада запровадила адміністративну відповідальність за порушення порядку підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів. Законопроєкт №7354 передбачає штрафи для тих, хто неналежно виконує обов’язки з підготовки водіїв.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button