Суспільство

Із АТО – в поліцію: Історія одного патрульного

14 жовтня у День захисника України ми вітаємо всіх, хто від початку російської агресії без вагань встав на захист держави та мужньо виконував свій обов’язок. Чимало тих, хто пройшов суворе випробування війною, вирішили продовжити служіння українському народові в лавах патрульної поліції, захищаючи закон і порядок.

Не винятком є і управління патрульної поліції в Чернігівській області, чотири десятки співробітників якого у складі різних підрозділів та формувань Збройних Сил, МВС та Національної гвардії захищали цілісність та державний суверенітет на Сході України. Про одного з них ми хочемо розповісти.

Олександр Шинкаренко – інспектор взводу №1 роти №2 батальйону управління патрульної поліції в Чернігівській області, старший лейтенант поліції. В березні 2014 року у першу хвилю мобілізації його призвали до Збройних Сил України і направили до 1-ї окремої танкової бригади. Оскільки ще під час навчання в Національному університеті державної податкової служби України Олександр закінчив військову кафедру і отримав звання лейтенанта запасу, у війську його одразу призначили на посаду командира механізованого взводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейський водій-ас врятував понад 70 побратимів

Вже за місяць після мобілізації Олександр, як командир взводу, отримав своє перше бойове завдання в зоні проведення антитерористичної операції. З червня підрозділ Олександра Шинкаренка брав постійну участь у спільних з батальйоном «Айдар» та 25-ю окремою повітрянодесантною бригадою бойових операціях на Луганщині.

18 липня поблизу Луганська позиції наших хлопців потрапили під мінометний обстріл, в результаті якого Олександр отримав поранення. Підлікувавшись у шпиталі, він повернувся на службу до свого підрозділу. У квітні 2015 року демобілізувався.

Олександр Шинкаренко прийшов до патрульної поліції Чернігівщини два з половиною роки тому у перший набір. Доволі швидко заслужив авторитет серед колег та командирів. Одружений, має сина, якому півтора роки.43951053_1922765391361135_4313681937387487232_n

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button