Суспільство

Із піснями та короваєм у Рогівці відгуляли День села (Фото)

Яскравим дійством стало святкування Дня села в Рогівці Новгород-Сіверського району, що припало на 17 липня. Цей чудовий день об’єднав людей різного віку – від малого до великого, – які прийшли до будинку культури, щоб привітати одне одного зі святом. Адже саме цього дня з’їжджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися та виросли, хто має міцне козацьке коріння невеличкого, але славного села.

Як відомо з історії села, першими поселенцями на території сучасної Рогівки були вільні козаки, які осіли в багатій на природні ресурси місцевості — поряд ліси, у долині — повноводна Десна. Є припущення, що назва села походить від прізвища славного козака Рогова, який був одним із перших поселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці водять екскурсію, під час якої можна поласувати смаколиками та намилуватися краєвидами (Фото)

Піснями, гумористичними сценками, щирими побажаннями вітали вокально-хорові колективи та солісти, місцеві аматори. Поряд відбувались різні спортивні змагання, тут вправлялися найкмітливіші, найсильніші, фізично загартовані жителі громади.

Протягом усього дня на території будинку культури працювали атракціони для наймолодших глядачів, із надувними гірками, батутом і солодощами.

Свято пройшло весело, панувала атмосфера злагоди, відчувалося, що День села — це свято єднання. Саме в такі моменти особливо відчувається любов і гордість за свою малу Батьківщину, охоплює відчуття єдиної родини.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Олександр Левковський

Ще статті по темі

Back to top button