Суспільство

У Сосниці водять екскурсію, під час якої можна поласувати смаколиками та намилуватися краєвидами (Фото)

Туризм – це перспективна галузь, завдяки якій населений пункт може отримати додаткові джерела наповнення бюджету та розвитку. Чернігівщині з туристичним потенціалом пощастило, адже маємо прекрасну природу, силу-силенну різних пам’яток і багато відомих земляків, які народилися в тому чи іншому населеному пункті.

У Сосниці цей потенціал прагнуть використовувати, як кажуть, за призначенням. Одна з місцевих цікавинок – піша екскурсія «Сосниця – місто Залізного Ведмедя».

«Ми працюємо над тим, щоб створити цікаву мережу екскурсійних маршрутів. І перша ластівка, яка дуже цікавить туристів, – це наша піша екскурсія Сосницею», у коментарі для ЧЕline зазначив Андрій Ткач, один із співавторів екскурсії.

До речі, вона не для слабаків, адже триває дві з половиною години. Але ті, хто замовляли таку послугу, стверджують, що час минає дуже цікаво, тож не до втоми.

Під час екскурсії можна зануритися в далеке минуле – перенестися на кілька століть назад і уявити тогочасний устрій життя дворян, козаків і селян. Зокрема, побувати в Свято-Покровській церкві на Покрові, відвідати ще досить маловідомий краєзнавчий музей ім. Ю.С. Виноградського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці є унікальна й старовинна Свято-Покровська церква

До речі, екскурсію можуть влаштувати так, що місцеві майстри організують біля музею дегустацію з можливістю купити смачний сир, масло та іншу місцеву молочку, авторські пряники від Алли Антоненко, а також мед і медові продукти.

Туристів також приваблюють видатні історичні постаті уродженців цієї славної землі. Їх багато. Але з-поміж усіх, безперечно, вирізняється найвідоміший земляк – кіномитець Олександр Довженко. Звісно, що окраса селища – Літературно-меморіальний музей О.П.Довженка, де можна на власні очі побачити, як жила родина Довженків, і дізнатися багато чого цікавого про життєвий і творчий шлях кіномитця зі світовим ім’ям.

«Є дуже далекі родичі Олександра Довженка. Навіть символічно, що керівник місцевого кінотеатру, який у нас діючий, до речі, є родичем Довженка», – зауважив Андрій Ткач.

А природні атракції на Сосниччині такі, що забуваєш про все на світі!

Гості Сосницької землі можуть поплавати на Пекарівському поромі, назбирати цілющих лугових трав, а також скористатися абсолютно новою можливістю зазирнути всередину Купчицького вітряка, на власні очі побачивши його внутрішню будову, та вивчити принципи його роботи.

І це ще не повний перелік того, що можна побачити та чим зайнятися, приїхавши на Сосниччину. Адже кожен населений пункт тут унікальний, зі своєю неповторною цікавинкою, красивими легендами та неймовірними фактами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button