Суспільство

Із вересня першокласники навчатимуться за новим стандартом

Уряд схвалив новий державний стандарт початкової освіти, який буде запроваджено в школах із вересня 2018 року. Українські діти повинні отримувати якісну та конкурентну освіту, що дасть їм можливість бути успішними. Цієї осені першачки підуть до якісно нової школи.

«Наші українські діти мають отримати можливість бути успішними. Тож питання освіти мають ключове значення, – сказав Володимир Гройсман. – Неможливо побудувати майбутнє країни без якісної, конкурентної освіти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернігівських школах хочуть запровадити платне навчання

Результати навчання дітей, згідно з новим стандартом, визначаються не через суму знань, які має отримати дитина, а через досвід, компетенції, знання, цінності та вміння, які вона засвоює. Дитина повинна вміти застосовувати отримані знання в повсякденному житті. Серед ключових вмінь, якими має оволодіти учень у початковій школі, – читання з розумінням, уміння висловити власну думку, здатність логічно обґрунтовувати позицію, творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики та ухвалювати рішення, здатність співпрацювати з іншими людьми.

Результати пілотного проекту в 100 школах довели, що новий держстандарт освіти забезпечує високий рівень навчання дітей, підвищує мотивацію до навчання та відвідування школи, розвиває комунікативні вміння, підвищує самостійність дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителям за роботу в спеціальних школах та інклюзивних класах доплачуватимуть

Уже спробували організувати навчання в новому форматі і в чотирьох школах Чернігівщини.

Підкріплена ініціатива й фінансово. Уряд виділив у поточному році майже два мільярди гривень на модернізацію початкової школи. Вперше здійснюється масштабне підвищення кваліфікації вчителів початкової школи. До речі, з січня минулого року зарплату вчителям підвищили на 50 %, з січня цього року — ще на 25%.

2018_02_22_osvita

За повідомленням Департаменту інформації

та комунікацій із громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України

 

Ще статті по темі

Back to top button