Суспільство

У чернігівських школах хочуть запровадити платне навчання

До ЧЕline звернулись батьки тих першокласників, які навчаються в чернігівській школі № 35, і розповіли, що в закладі пропонують платне навчання для їхніх дітей за проектом «На крилах успіху». Які знання здобуватимуть діти за цією програмою, батьки пояснити не змогли. Натомість добре зрозуміли, що заняття будуть платними: коштуватимуть дві тисячі гривень на рік.

Батьків ця інформація стривожила. Тож вони попросили нас розібратися в суті майбутнього навчання і за що доведеться платити.

У школі № 35 повністю пролити світло на ситуацію не змогли. Хоча підтвердили, що така ініціатива є, але її втілюватимуть у життя лише в новому навчальному році і лише за згодою батьків.

Прояснити ситуацію також попросили методиста методичного центру управління освіти Чернігівської міської ради Аллу Йовенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педагогічне беззаконня: «хазяйка» школи приховала «криваві ієрогліфи»

За її словами, освітній проект «На крилах успіху» започаткував і рекомендує впроваджувати Інститут педагогіки НАПН України.

«У чернігівські школи інститут розіслав договір на підписання. Також передбачені матеріали – на кожен місяць зошит і підручник. Програма створена для того, щоб зацікавити дітей у навчально-виховному процесі. Під час занять педагоги використовуватимуть різноманітні форми роботи, аби сформувати в дітей бажання вчитися», – пояснила Алла Йовенко.

От тільки чого конкретно вчитимуть учнів початкової школи на цих уроках, нам з’ясувати не вдалося.

У чернігівських школах цей проект ще не реалізовують, хоча в інших областях України, зокрема Запорізькій, активно впроваджують. Але, як з’ясувалося, подібна програма для Чернігова – не новація. За словами Алли Йовенко, у школі № 29 учні початкової школи вже опановують програму «Інтелект», розроблену харківськими фахівцями та спрямовану на розумовий розвиток учнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці просять заборону на продаж книжок у школах

Методист також підтвердила, що навчання за програмою «На крилах успіху» дійсно буде платним – 2 тисячі гривень на рік. Але зовсім не обов’язковим, групи створюватимуть тільки за бажанням батьків.

Наразі ж у школах вчителі лише розповідають про цей проект. Алла Йовенко каже, що віддавати дітей на таке навчання батьків ніхто не змушуватиме.

Ще статті по темі

Back to top button