Суспільство

Кадировці відібрали у селян на Чернігівщині всі продукти, а техніку ставили впритул до будинків (Фото)

Українські військові звільнили село Новий Биків у Чернігівській області, що розташовано на лінії наступу військ РФ. Лише після цього стало відомо про пекло, яке пережили за час окупації його жителі: окупанти-кадировці залякували людей танками в дворах й відбирали їжу.

Історію про звірства загарбників переповів Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. У його Telegram-канал SPRAVDI опубліковано також знімки.

Зазначається, що співробітник Центру побував на Чернігівщині й на власні очі бачив наслідки воєнних злочинів путінської армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На війні загинуло ще двоє воїнів із Сновської громади

Після визволення села на його вулицях залишилося безліч розбитої й кинутої ворогом техніки із позначкою «О» на бортах.

За свідченнями місцевих, у Новому Бикові стояли саме кадировці. Люди вказали на характерну поведінку, що відрізняла цих загарбників. Її вони назвали тотальною «продрозверсткою» – у селян окупанти відбирали геть усі продукти.

Водночас бойову техніку окупанти ставили впритул до будинків, а потім казали місцевим, що це «бандерівці мирних жителів обстрілюють». Ба більше, за свідченням людей, загарбники були впевнені, що беруть участь у «великій вітчизняній війні», яка триває з 1941 року.

«Наш співробітник організував гуманітарний конвой до села. До місцевих жителів потрапили у великій кількості хліб, молочні продукти, яйця, крупи, борошно тощо», – додали в Центрі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button