Суспільство

У Чернігові відбулося урочисте покладання квітів загиблим воїнам у Другій світовій війні (Фото)

Учора, 26 вересня, відбулося урочисте покладання квітів загиблим воїнам у Другій світовій війні (пам’ятник на Валу) за участі голови українського товариства «Вербиченька» м. Нижнєкамськ Республіки Татарстан Савенка Є.В., музейних працівників, представників громадськості.

Також відбулася публічна лекція голови українського товариства «Вербиченька» Савенка Є.В. у Галаганіській залі Чернігівського обласного художнього музею імені Г. Галагана на тему «Українські акценти Поволжя: Т.Шевченко, М.Грушевський та інші».

Довідка. Cавенко Євген Вікторович — голова українського товариства «Вербиченька» у місті Нижнєкамськ Республіки Татарстан. Член ради українських організацій Росії та Татарстану. Кавалер вітчизняних орденів Ярослава Мудрого, має особисті відзнаки Президента України.

Активний дослідник і поширювач українських історичних і сучасних духовних цінностей на теренах Російської Федерації та за кордоном (Німеччина, США, Польща). Особливо цікавиться вивченням маловідомих архівних даних у Росії щодо діяльності відомих українців та їх перебування в різний час у Татарстані та інших російських регіонах, зокрема на Поволжі (Д. Бурлюк, М. Кирпонос, М. Грушевський, Т. Шевченко та ін.). Чимало друкує наукових і пошукових статей та матеріалів в Україні і за кордоном.

Очолює українське товариство, яке налічує понад 100 осіб. За ініціативи Є.В. Савенка в товаристві  створено національний творчий колектив, що широко гастролює, етнічний музей, бібліотеку, українську школу та центр вивчення культури України. Мешкає в Казані.

Фоторепортаж і текст Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button