Суспільство

Кадрові рокіровки по-чернігівськи: потрібні нові директори художнього музею і молодіжного театру

На сайті департаменту культури і туризму, національностей і релігій Чернігівської ОДА розміщено інформацію про конкурс на заміщення посади директора КЗ «Чернігівський обласний художній музей імені Г.Галагана» Чернігівської обласної ради та директора КП «Чернігівський обласний молодіжний театр» Чернігівської обласної ради.

У відділі кадрів департаменту ЧЕline пояснили, що у директорів обох закладів Ірини Ральченко та Геннадія Касьянова 1 жовтня закінчилися трирічні контракти. Сесія облради продовжила перебування обох керівників на посадах, допоки не відбудеться конкурс.

Адже, відповідно до нового Закону України «Про культуру», призначення на такі посади має відбуватися лише на конкурсній основі. Також нам розповіли, що зауважень до роботи Ірини Ральченко та Геннадія Касьянова керівництво департаменту не має.

Відповідно до інформації департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, в конкурсі можуть брати участь особи, які мають вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше трьох років, володіють державною мовою та здатні за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Із переможцями конкурсу підпишуть контракти на 5 років. До речі, Ірина Ральченко та Геннадій Касьянов теж мають право подати заявки.

Строк подання заяв протягом 30 днів із дня публікації оголошення про проведення конкурсу.

Формування конкурсної комісії триває протягом 30 днів від дня оголошення конкурсу. Департамент просить громадські організації у сфері культури відповідного функціонального спрямування подати по три кандидатури, із яких потім шляхом жеребкування буде визначено трьох кандидатів до складу конкурсної комісії.

Ще статті по темі

Back to top button