Суспільство

Кадровий рух у Чернігівській міськраді: стало відомо, кого готують на місце Куца

Як відомо, керівник управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради Ярослав Куц отримав підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки інтересам громади міста.

Слідство встановило, що під час закупівлі спеціальної техніки посадовець міськради, нехтуючи своїми обов’язками та діючи з порушеннями законодавства, не організував внутрішній контроль та не забезпечив його здійснення в управлінні та на комунальному підприємстві. Внаслідок чого було здійснено закупівлю чотирьох самоскидів із зимовим обладнанням для утримання доріг за ціною, що значно вища за ринкову.

Такі дії посадовця спричинили збитки міській територіальній громаді на загальну суму 7,9 мільйона гривень.

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування триває.

Новозаводський районний суд Чернігова 16 лютого відсторонив начальника міського управління ЖКГ Ярослава Куца від займаної посади строком на два місяці.

Як стало відомо, на посаду заступника начальника управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради найближчим часом планують призначити Андрія Черненка.

У разі призначення фактично він і буде виконувати обов’язки керівника управління ЖКГ.

Андрій Черненко фігура в політикумі Чернігова не нова. У 2017 році він був призначений заступником Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка. Звільнений – у 2020 році.

Родом він з Прилук.

У політичних колах Андрія Черненка відносять до команди «Радикальної партії», з лідером якої Олегом Ляшком свого часу тісно співпрацював колишній міський голова Владислав Атрошенко.

За інформацією з власних джерел відомо, що найближчим часом у Чернігівській міськраді планують здійснити кілька кадрових призначень.

Ще статті по темі

Back to top button