Суспільство

Кар’єрний радник допоміг чернігівці влаштуватися на роботу

На початку цього року у службі зайнятості з’явилися кар’єрні радники.

Відтоді функціональні обов’язки фахівців із працевлаштування розділилися. Одні виконують функції реєстраторів, тобто під час звернення людини вони ознайомлюють її із послугами, вносять особисті дані в базу, проводять первинне профілювання. За умови відсутності потрібної роботи далі з людиною працює кар’єрний радник.

За словами директора обласного центру зайнятості Лідії Падалки, його місія полягає в індивідуальному супроводі людини до її працевлаштування. Тобто кар’єрні радники є особистими консультантами у пошуку роботи та плануванні кар’єри. Вони спільно з клієнтом розробляють індивідуальний план його працевлаштування, в якому передбачаються спільні дії для досягнення поставленої мети.

І сьогодні вже можна впевнено говорити, що цей механізм спрацьовує. Є чимало прикладів успішного працевлаштування безробітних. Ось один із них.

Олена за фахом – юрист, працювала у сфері торгівлі, а згодом – державним реєстратором. Опинившись без роботи, звернулася по допомогу до Чернігівського міського центру зайнятості. І, власне, на собі відчула переваги нововведень, перебуваючи під супроводом кар’єрного радника. За її словами, на шляху до працевлаштування він допоміг їй зрозуміти свої сильні сторони, подолати психологічні бар’єри, визначити пріоритети.

Спонукав до дії і складений спільно з кар’єрним радником індивідуальний план працевлаштування – комплекс заходів, які мали стати в нагоді на шляху пошуку «саме тієї» роботи. Серед них важливе місце посідають мотиваційні тренінги, покликані допомогти людині оволодіти новими стимулюючими інструментами успішного пошуку.

Після участі у тренінгах «Техніка пошуку роботи. Використання джерел інформації про вакансії» та «Техніка пошуку роботи. Співбесіда з роботодавцем» Олена вже чітко розуміла напрям своїх подальших дій. Не обмежуючись вакансіями, заявленими роботодавцями до центру зайнятості, вона обрала для пошуку сферу нотаріату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів приєднається до Всеукраїнського дня «Візьми собаку на роботу»

Перші відмови від роботодавців дівчину не зупинили, вона наполегливо продовжувала пошук. Звістка про те, що один із роботодавців найближчим часом планує відкривати вакансію, спонукала до рішучих дії. Вона була впевнена, що «саме та» робота знайдена.

Сьогодні Олена працює юрисконсультом у приватній нотаріальній конторі, задоволена своєю роботою і можливістю розвиватися за раніше здобутою освітою.

«Я раджу всім, хто шукає роботу, скористатися допомогою служби зайнятості – це чудова нагода відкрити для себе нові можливості, отримати всебічну підтримку. Кар’єрний радник став для мене надійним помічником і компетентним порадником», – резюмує Олена.

Ще статті по темі

Back to top button