Суспільство

Карма і занедбані бомбосховища: жителі російського прикордоння вийшли на «мітинг» (Відео)

В сусідній із Чернігівською Брянською областю люди вийшли на мітинг. Близько тисяча жителів прикордонного селища Бєлая Берьозка протестують не проти війни, а вимагають, зважаючи на проведення «спецоперації», вирішити свої побутові проблеми.

Про це повідомляє білоруське опозиційне видання «Флагшток».

У селищі Бєлая Берьозка Брянського району відбулося імпровізоване народне сходження. Відео із заходу з’явилося у мережі 25 липня.

«Приблизно тисяча мешканців 5-тисячного селища зібралися на площі, щоб розповісти місцевій владі про наболіле. Виявилося, що селяни сьогодні змушені жити за таких самих умов, як і жителі багатьох українських міст. Ховаються по підвалах, багато з яких до прийому людей досі не підготовлені. Деякі підвали люди самотужки та засобами привели до божого вигляду… Але у багатьох підвалах стоїть вода, підвали задушливі, брудні, — каже місцева мешканка», — йдеться у публікації.

У селищі було закрито дитячі садки, школа пішла на дистанційне навчання. Селяни стурбовані тим, що майбутній навчальний рік їм доведеться займатися навчанням дітей.

Присутні були незадоволені рівнем захисту селища російською армією.

У той же час прозвучала думка про те, що в селищі взагалі не потрібна присутність російських військових.

Крім того, люди зажадали, щоб їхніх дітей «масово відправили кудись на оздоровчий відпочинок» та пояснили це «постійними обстрілами», через які діти плачуть. Раніше на таке прохання влада відповідала, що фінансування на це немає.

Також скаржилися на розбиті дороги, невідремонтований фонтан, труби, відсутність роботи.

Через війну склалася парадоксальна ситуація. Росіяни звинувачують у своїх проблемах саме місцеве керівництво та українських військових. А про тих, хто несе відповідальність за початок військового вторгнення, яке повністю змінило звичний побут, вважають за краще навіть не згадувати.

Ще статті по темі

Back to top button