Суспільство

Кавуни і дині ростуть на ура: жителі Чернігівщини розповіли, як спека впливає на городи

Нинішній липень видався особливо спекотним, адже навіть від поціновувачів спеки доводилося чути, що надворі надто гаряче.

Від надмірного тепла страждають не тільки люди, а й тварини та рослини, що ростуть на городах. Тож спека додає клопотів дачникам і городникам, бо овочеві культури треба поливати, від надмірного сонячного світла вони можуть попектися.

Марія Шевченко, селище Березна

Живу в селі – не знаю горя,

Своя картопля і часник…

Цьогоріч природа потішила жителів України неабияким теплом. А разом із ним прийшли й інші проблеми. Це добра погода для баштанових культур: диня, кавуни ростуть на ура. Від сонця їх рятують бур’яни. Не встигла прополоти, от і природний захист утворився. У попередні роки, коли була засуха, полуниці потребували рясного поливу. А цього року, коли я маю намір зменшення її площі – зеленіє, ніби відчуває. Щодо огірків, то ще не поливали, бо не встигаємо та й нема сили все полити. Хоча огірків є вдосталь, головне – щодня вибирати. Ціна на огірки в селищі низька, тож підгодовую курей сусідських.

Та загалом у липні нічого й не поливали, нічого й не засохло. Навіть малина. Минулої п’ятниці пройшов спокійний добрячий дощ, це й врятувало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаві факти про річку Остер

Юрій Дахно, село Москалі

Звісно ж, через спеку гальмується ріст, подекуди сохне гичка, зокрема огудиння огірків, калив’є картоплі. В садках яблука опадають не по часу. Городину не поливаємо, бо вона ще якось тримається, а от квіти доводиться, бо вони найбільше потерпають. Просимо в Бога дощу і боїмося бурі та граду. Три дні тому пройшов таки дощик, хоч і замалий, але спокійний.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button