Суспільство

«Казбек» продовжує «плавати»

Доля легендарного теплохода «Казбек», який дарував чернігівським дітям і не тільки прогулянки Десною надалі залишається невизначеною. В управлінні освіти сказали, що не мають подальших інструкцій щодо його використання, і відправили до структури, якій він безпосередньо підпорядкований – до комунального закладу «Центр туризму» при управлінні освіти.

Його керівник Олександр Гаврилей так прокоментував ситуацію на цей час: «Зараз він стоїть на зимовому відстійнику. Буде стояти до початку навігації (початку водоплавання суден). Жодних вказівок щодо нього не було. Але, я вважаю, щось буде. Адже це питання неодноразово обговорювали. Були три пропозиції – залишити його на плаву, зробити з нього такий собі пам’ятник або ж продати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці хочуть відремонтувати «Казбек»

 Наразі теплохід на плаву і до червня 2020 року в нього робочий стан – може працювати без докового (капітального) ремонту. Зараз, як мені відомо, щодо визначення його майбутнього створена спеціальна комісія. Якщо його заберуть від нас, я тільки перехрещусь (жартує). Адже досить складно утримувати таку величезну «машину», – пояснює Олександр Гаврилей.

Оскільки початок водоплавного сезону не за горами, то про долю «легенди Чернігова» містяни дізнаються зовсім скоро.

Ще статті по темі

Back to top button