Суспільство

Майже 10 мільйонів гривень коштує утеплення дитсадка у Сосницькій ОТГ (Фото)

Тривають роботи з реалізації найбільшого за обсягами залучених ресурсів проекту Ссоницької громади в 2019 році – комплексна теплореновація ДНЗ «Сонечко».

Про це повідомляє селищна рада.

Ще в 2016 році в дитячому навчальному закладі «Сонечко» було проведено комплексне тепловізійне обстеження, яке засвідчило, що теплозахисні характеристики будівлі садочку не відповідають вимогам сьогодення щодо енергозбереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сосниці шляхом голосування обирають колір для будівлі дитсадка

Тому Сосницька селищна рада прийняла рішення розпочати реконструкцію всього комплексу будівель дитячого садка. Так, вже через рік, було проведено реконструкцію існуючої газової котельні з встановленням двох твердопаливних котлів та повну заміну необхідного технологічного обладнання. Вказана реконструкція була проведена за кошти ДФРР та кошти селищного бюджету.

Однак через значні тепловтрати, які відбуваються через стіни, вікна, підвал та дах, спостерігається підвищене споживання енергоресурсів та недосить відповідний рівень комфорту.

Таким чином функціонування садочка все ще є енергозатратним, тому з метою підвищення енергоефективності потребує завершення реалізації повного комплексу робіт, які передбачають ІІІ черги будівництва:

– І черга – реконструкція покрівлі.
– ІІ черга – утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій та заміна віконних і дверних блоків.
– ІІІ черга – внутрішнє опорядження приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бобровиці оновлюють приміщення дитячого садка

Згідно проектно-кошторисної документації вартість будівництва складала 11 млн. грн, але за результатами проведеного тендеру, де переможцем торгів визначено підприємство ТОВ «Сітібудінвест», було отримано нову цінову пропозицію – 9,5 млн. грн.

Розпочали реалізацію цього масштабного проекту з ІІ черги будівництва. В зв’язку з тим, що змінились державні будівельні норми по питанню теплопровідності – проект без заміни вікон не проходить державну експертизу.

Справа в тім, що 2012 року в ДНЗ «Сонечко» було встановлено нові вікна, але проведене тепловізійне обстеження показало – вікна неякісні (профіль 5 см.), через що тепловтрата складає близько 35%. Тому вони будуть замінені на більш якісніші, енергозберігаючі (профіль 7 см.), а старі склопакети використаємо для оскління інших приміщень комунальної форми власності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проводити утеплення житлових будинків тепер можна без дозволів

Крім заміни вікон ІІ черга будівництва передбачає утеплення фасаду, заміну дверних блоків та утеплення підвалу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button