Суспільство

Керівник ЧТУ повідомив, коли в Чернігові відновлять рух тролейбуси

Чернігівські тролейбуси сьогодні стали жертвами аномальних погодних умов, що спричинили сильне зледеніння дротів. Висока вологість при температурі 0/ -1 спостерігається зранку і вже до середини дня. Якщо дороги і тротуари опівдні вже практично без льоду, то дерева та повітряні лінії подачі струму – в крижаній оболонці. Настільки обледенілими лініями тролейбуси їхати не можуть. Як повідомив керівник комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» Руслан Ємець, виїхавши з депо о п’ятій ранку, вони сьогодні зупинилися практично на всіх маршрутах. Там, де було найнеобхідніше, лід із дротів збивали механічно, під’їжджаючи автовишкою. Але хвилин за 15 він намерзав знову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові через негоду зупинились усі тролейбуси

У справному робочому стані тролейбусні лінії не нагріваються, тобто танення льоду на них має відбутися тільки завдяки зміні температури повітря. Відповідно до прогнозів погоди, +3 і більше очікується сьогодні у другій половині дня. Якщо ж цього не відбудеться і льодова броня на дротах не розтане – тролейбуси ввечері просто відбуксують до депо.

За словами Руслана Ємця, в попередні роки така погода теж іноді траплялася, але зазвичай у ранкові години й розмерзалося все швидше, на початку дня. Так довго, як сьогодні, це триває вперше.

На металі (а дроти саме металеві) лід тримається навіть довше ніж на дереві.

Про відновлення руху тролейбусів буде повідомлено додатково.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button