Суспільство

Кількість маскувальних сіток дорівнює футбольному полю FIFA: чернігівські рекорди волонтерів

Понад 400 маскувальних сіток сплели чернігівські волонтери від початку повномасштабного вторгнення. Маскувальні сітки необхідні на війні, оскільки допомагають приховати від ворога техніку та військові об’єкти і таким чином вберегти життя наших захисників.

«Сітки ми почали плести з 2 липня 2022 року. Ми покликали людей, купили основу, зробили каркас. Щойно окупанти відійшли з території нашої області, ми зрозуміли, що маємо щось робити, бо війна не закінчилась. Вона просто змістилася на кордони східні. Восени 2022 року ми об’єдналися з волонтерами «Бо Можемо». За рік ми плетемо приблизно по 230 сіток. Це доволі непоганий результат. Це як футбольне поле FIFA», – зазначає волонтерка Марина Лисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові надзвичайники врятували з «смоляного» озера собаку

Наразі є потреба в людях, які можуть долучатись до плетіння маскувальних сіток, оскільки що більше робочих рук – то швидше робиться робота. Тому всі охочі можуть долучатися до плетіння сіток спільно з «Бо Можемо» з понеділка по п’ятницю з 8-ї ранку до 17-ї та в суботу з 12-ї до 16-ї години.

«Проблема в тому, що тут люди почали забувати про війну. Але війна триває. Вона не закінчилася. Наші хлопці там воюють за нас, за нашу країну, за свою сім’ю, за людей тут. Треба мати до них повагу. І прийти хоча б разів два на тиждень, аби долучитися до плетіння сіток, це нескладно», – запевняє Марина Лисенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button