Суспільство

Кілочки навколо будинків: «нанотехнології» чернігівських комунальників (Фото)

Майже дві тисячі кущів і дерев висадили працівники КП «Зеленбуд» спільно із працівниками ЖРЕДів. Зелені зони влаштували біля будинків і дитячих майданчиків у житлових масивах міста.

Так, понад сімсот кущів і дерев уже посадили на території КП «Деснянське». Стільки ж виділили й на територію іншого комунального підприємства «Новозаводське».

Місця для рослин визначають комунальники разом із місцевими мешканцями. Зелені насадження з’явилися на вулиці Музичній, Івана Мазепи, Промисловій та Толстого.

Дивні кілочки мешканці вулиці Толстого помітили нещодавно.

«Почали нервувати вже, як помітили кілочки навколо будинку та дитячого майданчика, – усміхається Тетяна Ананко. – Та потім з’ясували, що тут будуть рослини. Зраділи. Минулого року молоді мами нашого мікрорайону самостійно саджали квіти та дерева. Багато з них прийнялися й уже цього року порадували нас зеленими листочками. А цьогоріч нові рослини з’являться завдяки комунальникам. Приємно»

Кілочками працівники визначають місце майбутньої посадки, розповідає майстер КП «Новозаводське» Оксана Дядечко: «Ми не знаємо, які суми нам перераховані за цю роботу, але «Зеленбуду» ми надавали списки будинків, де треба посадити рослини. Та дерев вистачить не всюди».

Біля дитячих майданчиків і під вікнами багатоповерхівок ростимуть кущі низькорослої айви та бузку. Посадять також липи, клени, дуби та черемху. В суботу висадять останні тридцять кущів і дерев на території КП «Новозаводське» – на цьому акція озеленення цієї весни завершиться.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button