Суспільство

Призовники Чернігівщини вирушили на службу з оберегами (Фото)

Учора, 9 жовтня, 46 призовників із Чернігівщини вирушили на строкову службу до Збройних сил України, Нацгвардії та Державної прикордонної служби.

Сьогодні класна погода – над нами немає «Градів», немає мінометних обстрілів і пострілів снайперів, – саме так у цей дощовий день звернувся до призовників Чернігівщини на урочистій відправці призовників до лав Збройних сил України та інших військових формувань під традиційною назвою «Час нових Героїв» ветеран АТО, заступник командира 13-го мотопіхотного батальйону, а нині – голова спілки цього підрозділу підполковник запасу Ігор Бизган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «В ООС строковиків не буде», – військовий комісар Чернігівщини дав обіцянку призовникам

Розпочався захід із покладання квітів до пам’ятника борцям за волю і незалежність України. Таким чином присутні вшанували українських героїв усіх поколінь – починаючи від лицарів Костянтина Острозького і козаків Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького та Петра Мазепи та закінчуючи сучасними захисниками України – воїнами Небесної сотні та учасниками неоголошеної російсько-української війни на сході країни.

Із настановою до призовників звернулись представники органів державної влади та місцевого самоврядування – Наталія Романова та Арсен Дідур.

Обласний військовий комісар полковник Олександр Криворучко привітав «винуватців свята» із присвоєнням їм першого військового звання – солдат і побажав якомога якісніше опанувати військові спеціальності, акцентувавши увагу, що після закінчення строкової служби хлопці будуть надійним і фаховим резервом для українського війська. Звісно, вкотре комісар наголосив на тому, що «строковики» до участі в зоні проведення ООС не залучатимуться – це незмінна політика керівництва держави та Збройних сил, вимога закону.

Заступник голови Чернігівського відділення Української спілки ветеранів Афганістану Анатолій Кирилюк привітав призовників із визначною подією у їхньому житті і побажав їм достойно продовжувати військові традиції стародавнього Сіверського краю, завжди пам’ятати про свої родини та малу батьківщину. «Буде важко, але ви все здолаєте», – саме так він завершив свій виступ.

Кожного присутнього розчулив вірш, продекламований представницею Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини», матір’ю одного з полеглих воїнів Белеванцевою Оленою. Кожен учасник заходу надовго пам’ятатиме слова, які неодмінно закарбувались у серці: «Шануйте подвиг наших Героїв-захисників! Служіть во славу України».

За традицією батьки Героїв, які віддали своє життя задля незалежності та суверенітету України, подарували призовникам обереги, які зробили власноруч.

Отець Роман Кіник, настоятель храму Святої великомучениці Катерини, який зазвичай бере активну участь у проводах до війська, благословив молоде поповнення на щасливу службу молитвою та окропив їх освяченою водою, побажавши призовникам легкої та доброї служби.

Із неабияким захопленням присутні дивились на показові виступи представників Державної прикордонної служби та нацгвардійців.

Яскравою окрасою свята стала участь провідних мистецьких колективів Чернігова – духового оркестру Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗС України та артистів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Чернігівський обласний військовий комісаріат

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button