Суспільство

Кілометри, гранати, автомати: у Гончарівському відбулися змагання з воєнізованого кросу (Фото)

Змагатися на першість оперативного командування «Північ» на загальновійськовому полігоні зібралися понад сто чоловіків та жінок з військових частин Житомирської області та Чернігова. Демонстрували не тільки швидкість та витривалість, а й влучність у стрільбі та вправність у метанні гранати. 

Долаючи дистанцію у три кілометри, учасники мали виконати вправу зі стрільби з автомата Калашникова, поціливши у мішень на відстані 100 м та метнути гранати. Між іншим, для дівчат змагання відрізнялися тільки дистанцією для метання гранати, усе інше – на рівні з чоловіками.

Загалом у воєнізованому кросі взяли участь 13 команд по вісім осіб: шестеро чоловіків та двоє дівчат. До речі, серед учасників вже були ті, які захищали честь своїх військових частин і на інших чемпіонатах ОК «Північ». Такі собі універсальні спортсмени і гирі підіймають, і в рукопашному бою б’ються, і змагаються з армреслінгу…

«Це щорічні змагання, які входять до спартакіади оперативного командування «Північ». Але цього року вперше у них беруть участь жінки. Військовослужбовці  з найкращими результатами у складі збірної будуть захищати честь оперативного командування на Чемпіонаті Сухопутних військ Збройних Сил України, який відбудеться вкінці квітня», — розповів начальник фізичної підготовки та спорту управління підготовки управління ОК «Північ» підполковник Руслан Карпінський.

У підсумку перше командне місце вибороли бійці Чернігівського регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ». Друге – військові 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького з Новоград-Волинського. На третій сходинці – армійці з 54 окремого розвідувального батальйону також з Новоград-Волинського. Медалями та грамотами були нагороджені спортсмени і в особистих заліках.

Спартакіада оперативного командування «Північ» продовжиться змаганнями зі швидкісної стрільби, які заплановані на кінець квітня.

Прес-центр ОК «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button