Суспільство

«Кіно для ЗСУ»: у Сосниці переглянули мотиваційний фільм і зібрали 1380 грн

Українці вигадують різні акції, аби підтримати Збройні Сили України. Не залишається осторонь і Сосниця. Тут спільними зусиллями влаштовують різні проєкти, завдяки яким вдається збирати кошти, аби допомогти нашим бійцям наблизити Перемогу на полі бою.

Зокрема, нещодавно відбувся перший кінопоказ у музеї Довженка в межах кіноклубу «Кіномагія: кіно за донат», мета якого – благодійний вечірній перегляд мотиваційних фільмів і підтримка ЗСУ.

Усі, хто завітав до музею, отримали квиток кінолюбителя з номерком, а потім серед низ розіграли букет із шоколадних троянд від майстрині Ані Герез.

Ідея про кінопокази належить сосничанці Наталі Жуковецькій. Але вона зазначає, що робота командна, і задум вдалося реалізувати у співпраці з Сосницьким літературно-меморіальним музеєм О.П.Довженка, зокрема Ольгою Ярмуш, яка також задумувалася над такою ж ініціативою. Думки збіглися.

Наталія Жуковецька розповіла, що кінопокази є продовженням благодійних проєктів, які реалізовували в Сосниці раніше. Торік влітку упродовж 11 тижнів відбувався проєкт «Квіти для ЗСУ», коли активісти робили букетики, потім продавали їх, а гроші спрямовували на потреби військових. Далі була лотерея. Лоти – пряники, плетені кошики, іграшки, ножі ручної роботи та інші речі – виставляли в інтернеті, а люди їх купували. До речі, всі вироби були виготовлені руками сосничан.

«Лоти розігрували цілий рік. І це приносило не тільки користь для армії, а й підживлювало людей позитивом, що дуже важливо в наш непростий час. Коли проєкт скінчився, стало трішки сумно: невже більше нічого подібного не буде? І також тяжко було, бо померла 36-річна жінка, яка пекла пряники, які також продавали, а кошти спрямовували на військові потреби. Тож зупинятися на досягнутому вже було не можна», – розповіла Наталія Жуковецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі в Мені стали активнішими: виборюють гранти, зібрали гроші на ЗСУ і для хворої дитини (Фото)

Під час кінопоказів у музеї Довженка планують показувати фільми, які надихають на звершення і спонукають долати труднощі, що виникають на життєвому шляху.

«Хочеться показати біографії відомих людей. До того ж фільми-біографії є мотиваційними. Бо розповідають про людей, які перебороли обставини, свої комплекси та інші труднощі і варті того, щоб про них знали. Якщо ці люди змогли, то й ми зможемо та вистоїмо. Вартують уваги фільми на тему подолання якоїсь кризи – власної душевної чи державної, аби й нам було, чого повчитися. До того ж покази відбуваються під гаслом «Насолоджуємося, мотивуємося та донатимо на ЗСУ».

Перший кінопоказ ми не рекламували, бо зала – невелика. Але люди дізнавалися через соцмережі, тож усе вдалося по-сімейному, душевно, глядачі прийшли. Хотілося зробити ще й вікторину, але фільм довгий, то вирішили не затягувати. 

Бачитимемо, як справа піде далі. Хоча сосничани вже запитують про наступні кінопокази, бо потребують спілкування, людям треба бути десь і не лишатися на самоті зі своїми проблемами», – пояснює Наталія Жуковецька.

Перегляди безкоштовні, але кожен зможе задонатити якусь зручну для себе суму на потреби наших захисників і захисниць. А потреби існують – починаючи від маскувальних сіток і закінчуючи дронами та пікапами, бо всі чудово розуміють, яким непростим є наш шлях до Перемоги. Але українці його обов’язково  пройдуть і переможуть! Всі разом, як одна родина!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Сосницький літературно-меморіальний музей О.П.Довженка

Ще статті по темі

Back to top button