Суспільство

«Кіносарай» живий: мистецький захід Леоніда Кантера об’єднає кілька континентів

Цьогоріч мистецький захід, який започаткував на Бахмаччині відомий український режисер Леонід Кантер, збере друзів митця не лише з усіх куточків України, а ще й з кількох континентів. Про це розповіла організатор кінофестивалю Катерина Мізіна. Нагадаємо, Леонід Кантер на початку червня покінчив життя самогубством.

«Кіносарай», як і планувалося, пройде з 29 червня по 1 липня в мистецькому хуторі «Обирок». На фестивалі ми обов’язково вшануємо пам’ять Леоніда Кантера. У програмі фесту – сучасні українські фільми, які лише цьогоріч були в прокаті. Будуть зустрічі з авторами й акторами фільмів, звучатиме музика, адже багато Леонідових друзів-музикантів відгукнулися з пропозицією урізноманітнити програму заходу, наприклад, ми чекаємо гурт «OT VINTA. Також ми чекаємо в гості Леонідових друзів із багатьох континентів»,– розповіла Катерина Мізіна.

А от чи буде існувати хутір «Обирок» у такому вигляді, в якому його створив Леонід Кантер, – не відомо. Катерина Мізіна каже, що режисер Леонід Кантер уже не планував проводити тут мистецькі заходи, адже вважав себе «на пенсії». Можливо, в «Обирку» з’явиться новий ідейний натхненник.

Ще статті по темі

Back to top button