Суспільство

Кишенькові злодії: як захиститися від «щипачів»

В Україні активізувалися кишенькові злодії. Час від часу у ЗМІ з’являється інформація про подібні крадіжки, які найчастіше стаються в людних місцях, зокрема в громадському транспорті. Чернігів теж не став винятком.

Подібний випадок стався з чернігівкою Юлією Заліською. Вона якраз поверталася з роботи. Коли їхала в маршрутці, то помітила, що хтось копирсається у її сумці. Виявилося, що це був молодик, який уже встиг витягти її гаманець.

«Маршрутка була сильно забита. Але я змогла побачити, що мій гаманець вже у руках злодія. Я попросила його покласти мої речі на місце, на що молодик відповів, що він нічого не брав. Тоді я попросила водія заблокувати двері та викликала поліцію. Правоохоронці згодом приїхали на місце, я написала заяву, а злочинця затримали. Згодом його відпустили», – розповідає потерпіла.

Гаманець їй вдалося повернути. А від поліцейських Юлія дізналася, що молодик уже був судимий не один раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримайте гаманці міцніше: активізувались кишенькові крадії

Чернігівка розповідає, що хоч людей у транспорті було повно, але всі за ситуацією лише спостерігали і не брали жодної участі. Лише один чоловік зупинив грабіжника, коли той намагався втекти через задні двері.

У поліції кажуть, що на 100% уберегтися від крадіїв неможливо, проте все ж варто дотримуватися правил поведінки, які допоможуть зменшити ризик потрапляння на гачок злодіїв.

Як зазначила речниця ГУНП у Чернігівській області Наталія Слабеняк, не варто класти цінні речі в легкодоступні місця, наприклад, до кишені або відкритої сумки. Також варто бути особливо обачним у місцях скупчення людей, транспорті, зокрема в години пік. Треба стежити за речами, не відволікатися на телефонні дзвінки, щоб не дати шансу крадіям скористатися цим. Сумку або рюкзак поліціянти радять тримати у полі зору.

Також правоохоронці розповіли, що останнім часом у Чернігові кишенькові крадіжки трапляються в розважальних закладах і ресторанах. А найпоширеніша здобич злочинців – це мобільні телефони.

У разі, якщо людина все ж помітила пропажу, то одразу треба звернутися за номером 102 і викликати поліцію.

Загалом минулого року правоохоронці зафіксували 2164 випадки, коли зловмисники намагалися заволодіти чужим майном. Серед них і кишенькові крадіжки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button