Суспільство

На Чернігівщині створено першу ОТГ з центром в місті обласного значення

31 серпня завершилася процедура створення Новгород-Сіверської об’єднаної територіальної громади. Горбівська сільська рада прийняла рішення про добровільне приєднання трьох сіл Горбове, Путивськ, Юхнове до Новгород-Сіверської міської територіальної громади.

І в цей же день Новогород-Сіверська міська рада прийняла остаточне рішення про приєднання Горбівської сільської ради.

В Чернігівській області Новгород-Сіверський став першим містом обласного значення, яке пройшло всі етапи приєднання.

У новоствореній громаді загалом мешкатимуть 13 747 людей.

Новгород-Сіверський район тривалий час був «білою плямою» на децентралізаційній карті Чернігівщини. Тут панувала думка про утворення громади за принципом: «один район – одна громада». Але така конфігурація не відповідала вимогам доступності, передбаченій у методиці формування спроможних громад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вертіївській ОТГ відкрили пожежне депо

Об’єднавчі процеси у Новгород-Сіверському районі розпочалися у травні після прийняття Парламентом та підписання Президентом законопроекту №6466, який значно спростив процедуру створення об’єднаних громад навколо міст обласного значення.

Експерти Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, протягом травня-серпня проводили у Новгород-Сіверському районі інформаційні заходи та консультативні зустрічі, надавали методичну та експертну підтримку представникам Новгород-Сіверської міської ради та сільських громад району.

Ще статті по темі

Back to top button