Кишка пшоняна: традиційна ситна страва Чернігівщини
У Ніжинському районі на Чернігівщині господині готують унікальну страву. Вона має назву «кишка пшоняна» та входить до списку нематеріальної спадщини Чернігівської області.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ «Квасок», березинські пряники та балабони: на які страви багата Чернігівщина (Відео)
«Цю страву готують на основі пшона та молока. Готується каша. Особливо, коли колють свиню в селі, то є ця кишка. Її господині начиняють цією кашею. Потім у макітру наливається вода, смалець і все це готується до готовності. Ці такі страви на Чернігівщині дуже ситні. Оскільки українці – дуже працьовитий народ, вони з давніх-давен любили працювати в полі, тому й страви мали бути відповідними», – розповіла у коментарі ЧЕЛАЙН Надія Заваліна, директор Обласного центру народної творчості.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv