Суспільство

Китайське лібідо, екзотичні свята й арена заробітчанства: сучасний Китай очима чернігівки (Фото)

Чимало сіверян їздить на заробітки за кордон. Останнім часом серед чернігівської молоді особливо популярний Китай. І не дивно, адже Піднебесна – це не лише екзотика азійського соціуму, а й непогані гроші.

ЧЕline вдалося через Інтернет поспілкуватися з чернігівською дівчиною Вікторією (прізвище попросила не вказувати), яка вже півроку перебуває на заробітках в одному з китайських цирків.

За словами Вікторії, до Китаю вона поїхала разом із сестрою ще в липні минулого року. У них там уже 4 роки поспіль менеджером балету (своєрідний відділ при цирку) працювала знайома.

«Приїхали в найкрупніший із портів китайської провінції Сямень і працюємо в інтернаціональному цирку. Наш колектив складається із українців, казахів, киргизів, африканців, філіппінців, росіян, білорусів і, звісно, китайців. Живемо ми як одна дружна велика родина. Керівництво класне, ми з ними на «ти». Графік роботи змінний, усе залежить від кількості глядачів. Одне і те саме шоу може бути два, три рази на день, плюс ще й репетиції», — розповідає дівчина.

Українців Китай приймає добре. Умови проживання чудові.

«У кімнаті проживає двоє осіб, є душ, плазма, кондиціонер, холодильник, тобто все найнеобхідніше», – каже Вікторія.

Як відомо, українські дівчата для всіх іноземців – це еталон краси, китайці не виняток. За словами дівчини, іноземці мліють від наших дівчат.

Є багато плюсів життя в екзотичній країні: майже всюди інтернет 4G, дешеві товари, одяг, їжа, неймовірно гарні місця та вулички.

Але «плюси» притягують до себе «мінуси».

«Незручність і складність тільки у спілкуванні з китайцями. Для них не існує іншої мови, тому їм важко щось пояснити. Розмовляємо з ними мовою жестів, – зазначає заробітчанка. – А ще через місяць після нашого приїзду погода налякала нас смерчем, що тривав два дні. Він розніс усе на вулицях, у нашому величезному парку панував страшний хаос, але китайці працюють удень і вночі, тому за два тижні все стояло як нове».
i8hX_as1YY4

8sCS4lq_cN0
J2lvSDpwGE4До речі, нещодавно китайці святкували Новий рік.

«Тут свято триває два тижні, починаючи з 28 січня. Перші п’ять днів усе закрито, тому продуктами треба запасатися наперед. На цей час Китай наче вимирає: нема ні пробок на дорогах, ні людей на вулицях», — зазначає Вікторія.

«Повернутись додому хочу, але через кілька років, бо зарплатня тут дозволяє і на життя щось відкласти, і світ побачити, і нові враження отримати», — завершила з оптимізмом розмову Вікторія.

kvb8vMIhk2I

Ще статті по темі

Back to top button