Суспільство

Київський ботанічний сад «відроджує» чернігівську глибинку (Фото)

«Мутація» з перетворення парку на ліс – зупинена. У Городні влада взялася за відродження своєї зеленої цікавинки – Городнянського парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтори тисячі квітів прикрасили клумби Козельця

«Починаємо щось робити з ним. Бо дендропарк насправді місту потрібен. Посаджений він ще в 50-ті роки на 10 гектарах. Має статус парка-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення, але почав заростати як ліс», – розповідає міський голова Городні Андрій Богдан.

Причину занепаду пов’язує  з його статусом, бо там не можна нічого робити без наукового обґрунтування проектів. Робити це може тільки ліцензована організація.

За словами Андрія Богдана, вже були спроби очистити парк, але надійшло багато звернень стосовно незаконності робіт. Через це вони були зупинені.

«Цього року ми вирішили зробити всю процедуру, відповідно до законодавства. Допомогли нам колеги з Київського ботанічного саду. Їхні спеціалісти зробили нам план території, наукове обґрунтування дали і ми почали наводити там порядок.  Щодо фінансування, то цьогоріч звернулись до нашої обласної «екології», щоб вони нам надали кошти з природоохоронного фонду. Як результат – виділили 200 тисяч. Це, безумовно, дуже мало, але з чогось треба починати робити», – говорить мер Городні.

За його словами, чиновники регулярно влаштовують суботники міської ради, але вичистити 10 гектарів досить складно.

До досягнення паркового ідеалу, за словами Андрія Богдана, ще далеко, але бачення оновленого «зеленого острівця» вже є.

«Я бачу дендропарк як місце відпочинку громадян. Щоб туди ходили відпочивати, щоб там були створені якісь умови. Щоб там були пішохідні, екологічні доріжки, альтанки, проведено світло, можливо, були якісь мангали стаціонарні. Все, щоб люди туди їхали відпочивати. Адже парк практично в місті і він нам потрібен», – резюмував Андрій Богдан.

Ще статті по темі

Back to top button