Суспільство

Київський ландшафтний архітектор «почаклувала» над сосницьким парком

Ще кілька років тому на цьому місці були непролазні хащі. Сосничани забажали, щоб замість бур’янів там з’явився затишний парк, де можна було б відпочити і старим, і малим.

У Сосниці висадили 259 декоративних дерев і кущів у парку. Саджанці для цього були привезені з державного дендропарку «Тростянець», адже саме звідки були дерева, коли парк висадили 59 років тому.

«Озеленення парку стало можливим завдяки Бюджету участі, на який у рамках проекту були виділені кошти два роки поспіль. Минулого року за допомогою Бюджету участі було залучено близько 30 тисяч гривень, цього – приблизно 40, але ми побачили, що це дійсно необхідно громаді, і вирішили й власних коштів для благоустрою суттєво туди вкласти», – розповів журналістам ЧЕline сосницький селищний голова Андрій Портний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сосниця оригінально бореться з неохайними мешканцями

Ідею з озелененням парку обговорювали давно. У нас є неформальний проект.

«Парк був закладений 59 років тому, дерева привезені були з Тростянецького дендропарку. Ми зв’язалися з керівництвом парку. Процесом на волонтерських засадах займалася ландшафтний архітектор Людмила Кликова, яка нещодавно переїхала жити до Сосниці зі столиці. Домовились за кількість, погодили ціни, привезли і посадили за один день», – говорить Андрій Портний.

Так, за допомогою працівників підприємства «Благоустрій – Сосниця», селищної ради, представників територіального центру та громадськості вдалося облагородити це місце.

Людмила Кликова має ідеї щодо інших зелених зон у громаді. Серед планів настпуного року озеленити і їх.

Ще статті по темі

Back to top button