Суспільство

Книгу про українську кухню номінували на «Оскар» гурманів: до видання долучився і чернігівець

Чернігівський шеф-кухар В‘ячеслав Попков долучився до створення подарункового видання-альманаху «Україна: Їжа та історія». Нещодавно англомовну версію видання номінували на престижну міжнародну премію Gourmand Awards.

Книгу створювали відомі історики-культурологи — Олена Брайченко, Ігор Лильо, Марина Гримич, Віталій Резніченко. Видання містить історичні нариси про історію української кухні, традиції гостинності, а також локальну кухню. Ну і окремий розділ — з рецептами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покинули Київ і оселилися на Корюківщині. Столичний шеф-кухар з дружиною відкрили кафе в Холмах (Фото)

Як пишеться у анотації до твору, саме чернігівський шеф-кухар разом з іншими колегами-кулінарами допомагав готувати за унікальними рецептами. Зокрема, і своє легендарне морозиво із білих грибів із варенням з лісових шишок.

Премію Gourmand Awards заснував у 1995 француз Едуард Куантро, нащадок родини, яка зі сторони батька дала своє ім’я серії напоїв-лікерів куантро, а родина його матері — заснувала коньячний бренд Ремі Мартен. Шанс потрапити у список нагород Gourmand Awards складає всього 1%.

Премія обирає найкращі книги про культуру споживання їжі та напоїв у всьому світі.

Щороку вони відзначають найкращі кулінарні та винні книги, друковані чи цифрові, а також кулінарне телебачення, а нагороду премії Gourmand Awards порівнюють з «Оскаром» за кіно.

Вважається, що Gourmand Awards — це унікальна можливість побудувати імідж культури харчування в країні, показати світові її дух.

2022-01-16_164945

В‘ячеслав Попков — відомий кухар, який працює у ресторані «Riverside», який торік увійшов до списку фіналістів вітчизняної ресторанної премії «Сіль».

В’ячеслав навчався у «Чернігівському Центрі професійно-технічної освіти», де здобув освіту кухаря-кондитера, у Національному Університеті «Чернігівський Колегіум ім. Т.Г. Шевченка» за фахом «Технологія харчової промисловості та організація громадського харчування».

Проходив навчання на курсі Cuisine Bistronomique в кулінарній школі Ferrandi (Париж, Франція). Вивчав курс Modern Techniques у Basque Culinary Center (Сан-себастьян, Іспанія) та курс Textures Sosa Ingredients (Мойя, Іспанія).

Джерело: Час Чернігівський

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button