Суспільство

Коли й навіщо потрібна хімчистка?

Будь-яка господиня бодай раз зіштовхнулася плямою на одязі, яку неможливо було випрати. Думаєте, що тоді такий одяг потрібно викинути? Звичайно ж ні! Впоратися зі стійкими плямами на одязі допоможуть досвідчені професіонали своєї справи. І зовсім не про домашні експерименти з хімічними препаратами. Звернутися по допомогу завжди можна в хімчистку. На сайті https://www.kims.com.ua/vinnicya вам завжди з радістю допоможуть вирішити будь-яке питання, пов’язане із брудною тканиною.

Що таке хімчистка

Хімчистка походить від слова хімічна чистка. Процес є фізико-хімічною обробкою одягу і текстилю за допомогою органічних розчинників. Головне призначення хімічного чищення – видалення плям та бруду, які неможливо видалити при звичайному чищенні, в домашніх умовах.

Звернутися до хімчистки можна, якщо ви хочете:

  • Заощадити час;
  • Заощаджувати ресурси (світло, воду);
  • Професійно очистити одяг (не пошкодивши і втративши колір тканини);
  • Отримати ефективний результат.

Хімічна обробка здатна впоратися з такими поширеними ситуаціями як:

  • Пляма, що утворилася (наприклад, машинна олія) на одязі від бруду, позбутися якої в домашніх умовах неможливо.
  • Матеріал одягу не можна прати звичайним чином. Простим прикладом може бути норкова шуба.
  • Тремтливий крій на одязі, що гарантує після звичайного прання зіпсовану форму одягу. Приклад – діловий костюм.
  • Можливість відіпрати тканину від забруднювача, але при цьому неминуче зіпсувати матеріал речі. Наприклад, червоне вино на яскравій сукні.

Найпростішим і найдешевшим варіантом вирішення всіх цих проблем є звернення до хімчистки.

Що можна нести до очисних майстерень

Якщо ви вважаєте, що в хімчистку можна принести будь-який матеріал, то дуже помиляєтеся в цьому. Відносити до очисних майстерень речі з делікатними волокнами категорично не рекомендується.

Визначити, чи можна прати цю річ у хімчистці, можна по ярликах на зворотному боці. Якщо на ярлику намальовано перекреслений гурток у квадраті, то таку річ не можна відносити до очисного закладу. Якщо коло в квадраті не перекреслено, то можна сміливо звертатися за допомогою до професіоналів.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button