Суспільство

Коли з Чернігова зникнуть жебраки-шахраї (Фото)

На редакційну пошту ЧЕline надійшов лист із неоднозначною статтею та фотографіями. Автор запевняє, що у Чернігові все частіше з’являються нещирі волонтери, які збирають гроші нібито на лікування дітей, але насправді – все забирають собі.

Біля торгового центру «Дитячий світ» іноді з’являються жебраки. Частіше за все це жінки, що просять у людей гроші (начебто на лікування дитини). В руках тримають прохальні надписи. Та ніби для підтвердження хвороби дитини – діагноз. Роздрукований, чи навіть написаний від руки.

Вказують ім’я дитини та прізвище. На свята в центрі міста багато людей. На роботу вийшла й ця жінка.

У неї дійсно сумний вираз обличчя. Але жінка часто поглядає на годинник свого мобільного. Підходимо і питаємо про дитину, гроші на лікування якої вона збирає. Зауважуємо, що тут бачимо її часто.

«Так. У мене троє дітей. Один хворіє. Я вже була назбирала гроші на лікування, та лікарі поставили неправильний діагноз. Ось знову потрібні гроші», — жалісливо розповідає жінка.

18379100_1256356631149891_880523781_o

При цьому вона ретельно ховає діагноз та надпис, щоби ми не сфотографували. Перепитуємо, мовляв, де ж саме такі непрофесійні лікарі. Відповідає, що в Києві. Та не називає лікарню і медиків. Жінка помітно нервує.

Шахрайку видно «неозброєним оком». Можливо такий бізнес знову в моді. До речі, а що думають з приводу таких «заробітчан» правоохоронні органи ?

Микола Акулов

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Да капець.хіба не зрозуміло кому вигідний бізнес

  2. Я ложу пожертвования в боксы в магазинах и аптеках, на руки могу дать только бабушке у большого Союза на Центральном рынке — она действительно нищая, а вот бабушка в переходе на Мегацентр выглядит так, будто просто вышла из дома — чистенько, теплая кофта и носки. Кто-то, отправляя ее на заработки, явно заботится, чтобы она не заболела и не пропустила новый «рабочий день».

    1. Возле мегацентра бабушка ) , точно ходит как на работу не раз видела её как она на обед ходит в Пит — стоп , ток не одна а с женщиной какой то ) они там постоянные и все их знают . Так что на улице лучше не давать деньги , живут лучше некоторых из нас .

Back to top button