Суспільство

Колишній чернігівець підготувався до кінця світу. У Новій Зеландії

Серед працівників сфери ІТ-технологій, які працюють у Силіконовій долині в Каліфорнії, останнім часом поширюється тенденція щодо підготовки до чергового кінця світу, який, за деякими даними, припаде саме на жовтень нинішнього року, коли неподалік (за комічними мірками) Сонячної системи з’явиться астероїд Апофіз.

Прихильники Апокаліпсису вважають, що Апофіз діаметром 27 кілометрів може спричинити масштабний катаклізм на Землі на кшталт такого, що призвів до загибелі Атлантиди.

З огляду на такі невтішні прогнози, комп’ютерники Силіконової долини (як представники найбільш песимістичного прошарку у сфері «інформейшн текнолоджиз») масово подають заявки на переїзд до країн, які, на їхню думку, найменше постраждають від Апокаліпсису – Австралії, Папуа-Нової Гвінеї, Таїті, Нової Зеландії.

Так, за повідомленням зовнішньополітичного відомства Нової Зеландії, кількість заяв на переїзд до цієї країни вже зросла майже у 17 разів порівняно з минулими роками.

Серед тих, хто намагається змінити країну свого проживання на Нову Зеландію – і колишній житель Чернігова Олександр Ковальчук, який уже п’ять років живе та працює у США, займаючись розробкою та просуванням інтернет-сайтів на ринку автопослуг.

«Вважаю, що Нова Зеландія – найсприятливіша країна, щоб пережити кінець світу, – запевняє Олександр, – звісно, можу повернутися до Чернігова, адже ще не маю американського громадянства. Утім, не впевнений, що місто, в якому народився і жив, переживе Апокаліпсис».

Ще статті по темі

Back to top button