Суспільство

Колишній помічник Атрошенка суддя Сапон оголосив про самовідвід – суд перенесли

Суддя Деснянського районного суду міста Чернігова Андрій Сапон не судитиме свого колишнього шефа Владислава Атрошенка.

Нагадаємо, в Деснянському районному суді міста Чернігова розпочалося слухання справи про притягнення чернігівського міського голови Владислава Атрошенка до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення (голосування при конфлікті інтересів).

Перед початком розгляду справи суддя Андрій Сапон підтвердив той факт, що він дійсно 15 років тому працював помічником Атрошенка на громадських засадах. А тому в учасників процесу він поцікавився, чи вбачають вони якісь ризики під час розгляду справи і винесення вироку, необ’єктивність і упередженість, і чи варто йому оголошувати самовідвід.

29196660_1888135141259930_7232142756531929088_nАтрошенко зазначив, що не проти, аби Сапон розглядав його адміністративну справу. Однак про присутність конфлікту інтересів зауважив прокурор міської прокуратури Артем Олєйніков, спираючись на статті Закону.

Він наголосив, що, зважаючи на колишню кар’єру судді, тісно пов’язану з Атрошенком, він мусить заявити про самовідвід.

Утім, суддя Андрій Сапон, повернувшись із нарадчої кімнати, вирішив не залишати собі місію розглядати адміністративну справу свого колишнього шефа Владислава Атрошенка й оголосив про самовідвід.

Ще статті по темі

Back to top button