Суспільство

Комунальні підприємства Чернігова блокують нарахування субсидій

17 жовтня уряд прийняв постанову, що трохи згладжує порядки надання субсидій. Так компенсувати можуть і маніпуляції з лічильниками в квартирах.

Передбачене призначення субсидій за встановлення, обслуговування та заміну лічильників як вид комунальних послуг, що надається багатоквартирним будинкам.

За словами Ірини Марчук, начальника управління праці та соціального захисту населення Новозаводської райради в м. Чернігів, надаються субсидії тому, що, згідно з новим законом про житлово-комунальне господарство, це є видом комунальних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд надасть субсидію з початку опалювального сезону всім потребуючим

«Наразі по субсидію на цей вид комунальних послуг ніхто не звертався. Якщо буде окреме нарахування за неї, то можна буде звернутись по призначення субсидій. Тобто комунальне підприємство, надавач послуги, має звернутись до нас. Звісно, якщо воно буде нараховувати кошти саме за цю послугу

Компенсація, тобто купити лічильник і за чеком отримати гроші, не передбачена.

Окрім таких безготівкових субсидій, існують і прямі фінансування, готівкою. Один раз на рік для компенсацій за паливо звертаються люди, житло яких негазифіковане. Тобто компенсувати дрова, балони з газом тощо. Процедура нарахування аналогічна стандартній – звертаються із заявою та декларацією. І, зважаючи на дохід і решту факторів, призначають субсидію.

Середня субсидія за тверде паливо, наприклад, минулого року становила 3000 гривень на рік», – розповіла очільниця управління соціального захисту населення Новозаводського району Ірина Марчук.

Ще статті по темі

Back to top button