Суспільство

«Комунальники-варвари»: активіст – про руйнівників пташиних гнізд

Сьогодні вранці в парку (ділянка, що навпроти торгового центру «Полісся») чернігівські комунальники почали руйнувати воронячі гнізда.

Це мало такий вигляд – працівник комунальної служби за допомогою підйомника наближається до гнізда та дерев’яним рогачем скидає гніздо на землю. Унизу це все прибирали і скидали в тракторний причіп із сміттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Короїдів у «Ялівщині» поки що ловитимуть птахи, – комісія з обстеження

За словами громадського активіста Олександра Гашпара, цей випадок є черговим підтвердження того, що наша міська влада плює на закони України з високої дзвіниці.

«Стаття 16 Закону «Про тваринний світ» каже, що під час здійснення загального використання об’єктів тваринного світу забороняється знищення тварин, руйнування їхнього житла та інших споруд (нір, хаток, лігв, гнізд, мурашників, бобрових загат тощо), порушення середовища існування тварин і погіршення умов їх розмноження. А отже дії «зеленбудівців» містять склад кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.299 КК України. А якби не шкільні канікули, то знищення гнізд птахів навпроти шкільних вікон уже мало б кваліфікуватися за частиною 2 цієї ж статті», – пише він.

Ще статті по темі

Back to top button