Суспільство

Корюківчан стурбувала ймовірність виготовлення радіаційних меблів

До редакції ЧЕline звернулись жителі Корюківського району. Вони розповіли, що біля села Озереди є певні ділянки з підвищеним радіаційним фоном, які раніше належали до зони радіаційного забруднення. До того ж, поблизу росте ліс, у якому, за словами людей, відбувається заготівля деревини. Тож жителі району припускають, що саме цю деревину можуть використати, наприклад, для виготовлення меблів, які потім плавно перекочують до осель споживачів.

Аби прояснити цю ситуацію, журналіст ЧЕline звернувся по коментар до Олексія Іллюченка, керівника РКСЛП «Корюківкаліс». Бо це територія саме цього підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники вивільнили каченят з дамби

Олексій Павлович запевнив, що люди хвилюються безпідставно.

«Немає жодних підстав переживати. Бо вся деревина безпечна. Насаджень, заборонених для експлуатації, в районі немає. Тобто немає ділянок, де заборонено добувати деревину. Ділянки ці досліджені ще у 1986 році. Раніше, в перші роки після Чорнобильської катастрофи, обмеження були тільки для робітників. Був скорочений робочий час і платили певні надбавки до зарплати.

Нині на будь-яку лісову продукцію беремо сертифікати про радіаційну відповідність. Усе досліджується. Також довкола Озеред ростуть сосняки, причому молоді. Для виготовлення меблів вони ще не придатні. Натомість у народному господарстві цю деревину можна використовувати, куди завгодно. Нехай люди не переживають», – сказав Олексій Іллюченко.

А насамкінець розмови додав, що в Корюківському районі люди завжди залюбки ходять до лісу по білі гриби, маслюки та ягоди чорниці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button