Суспільство

«Корюківка рулить за ГЕРОЇВ»: відбувся патріотичний велопробіг (Фото)

У нинішній непростий час, коли тривожні новини з’являються мало не щохвилини, варто прагнути жити повноцінно. Тож щоб корюківська молодь не занепадала духом, а навпаки – бадьорилася, в місті вирішили не відмовлятися від традиційного велопробігу з нагоди Дня міста.

Велопробіги до Дня Корюківки влаштовують уже шість років поспіль. Щоправда, раніше вони були масштабніші – кількаденні. І їх організовували, аби відвідати сусідні громади та запросити тамтешніх жителів на святкування до Корюківки.

«Починалося з одноденних чи двохденних заїздів. А торік ми мали чотириденний велопробіг, коли проїхали 620 кілометрів.

Цьогоріч у нас дата ювілейна – 365 років, і можна було б організувати масштабний велопробіг, але нині війна. Тож заїзд, який ми хотіли б – довгий і з ночівлями – влаштувати нині не можна. Але організувати невеличкий велопробіг і присвятити його Героям, які воюють чи загинули, захищаючи Україну, можна. Ми його назвали «Корюківка рулить за Героїв». Бо хтось біжить за Героїв, а ми – рулимо.

Зазвичай цей велопробіг був для більш досвідченіших веловідчайдухів, які проїжджають за день 120-150 кілометрів, а буває, що і по 170, і по 200 кілометрів на день», у коментарі для ЧЕline зазначив Володимир Онищук, директор корюківського молодіжного центру «КУБ».

Цьогоріч велопробіг пролягав до Мени і назад. Оскільки маршрут видався не дуже довгим, у заїзді брали участь навіть діти. Долучилися двоє наймолодших учасників – по 10 років. А найстаршим був вчитель із Білошицької Слободи Іван Іванович, якому 59 років. Однак на велосипеді він ще «взуває» молодих

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці грають в «Ігри патріотів» (Фото)

«Склад велосипедистів був доволі різний. Усього 25 учасників – і хлопці, і дівчата. Якраз багато молоді корюківської відгукнулося, хоч не було ніде оголошень про місце збору. Через «циганську пошту» інформація поширилася», розповів Володимир Онищук.

У Мені на корюківських велосипедистів чекали друзі з «Менщини туристичної» та Артем Тихонов і учасники його гітарної школи. Зустріли гостей дуже привітно, влаштували велоекскурсію Меною, під час якої корюківські гості разом із менянами вшанували пам’ять загиблих воїнів – учасників АТО на місцевій Алеї героїв.

Далі були частування на пляжі, які видалися дуже приємними після тривалої велоподорожі. Після пригощань настав час для розваг. Були різні конкурси, ігри, зокрема рухливі, концерт патріотичної пісні гітарної школи Артема Тихонова та інші цікаві заняття. До речі, на шляху додому серед велосипедистів-корюківців розіграли брендовані велокепки з лого «Корюківка рулить». Тобто кожен учасник отримав на згадку сувенірчик. Бо Дня народження без сувенірів не буває.

Варто зазначити, що до велосипедистів із Корюківки приєдналися гості.

«До нас приїхала Тетяна Романова з Чернігова. Поставила своє авто в Корюківці і, як усі, прямувала до Мени велосипедом. Також до нас долучився друзі із Сосниці – Андрій Ткач із їхньої селищної ради», розповів Володимир Онищук.

Хоч маршрут видався недовгим, але всім дуже запам’ятався, учасники задоволені та просять повторення.

«Дуже приємно, що нас підтримує наша міська рада, міський голова Ратан Ахмедов. У нас, до речі, було авто супроводу. Це було дуже доречно. Бо траплялося, що велосипеди в декого ламалися, то зламаний транспорт в авто могли покласти, і учасники продовжували мандрівку в автівці», пояснив директор корюківського молодіжного центру «КУБ».

Тепер корюківчанам варто очікувати на візит команди велосипедистів із Мени. Обіцяють зустріти гостинно.

До того ж, планують уже наступні мандрівки. Зокрема Андрій Ткач запросив корюківчан спланувати наступну велоподорож до Сосниці. Імовірно, так і буде – у серпні, до Дня молоді чи Дня прапора. А ще можлива мандрівка до Сновська.

Нехай втіленню у життя цих добрих мирних задумів ніщо не завадить.

Ірина Осташко

Фото – Корюківський молодіжний центр «КУБ»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button