Суспільство

Корюківська кулінарка підрахувала, скільки коштуватиме домашня паска

Домашня смачніша, але ж і дорожча! Це про паску. Скільки вона коштуватиме нині, якщо готувати її власноруч, — про це розповіла Лілія Голуб-Примачок, яка «дружить» із будь-яким тістом.

Ліля ніколи не купує магазинні паски, сама випікає щороку. Так її привчили в сім’ї, де всі люблять і вміють кулінарити. Молода жінка вважає, що кожна господиня повинна спекти свою паску. І не так важливі її вигляд і смак, зате вона буде особливою — з вашою енергетикою та любов’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великдень на карантині: священик розповів, як відзначити свято в умовах пандемії

«У дитинстві спочатку випікали паски з бабусею, потім з мамою, а зрештою і моя черга настала, — пояснює Ліля. — Пам’ятаю змалку: коли готуються паски, всі навшпиньки ходять, ніхто не повинен ані грюкнути, ані стукнути. У нашій родині всі печуть паски за бабусиним рецептом, але кожен змінює його під себе. Головний інгредієнт — любов».

На свою сім’ю Ліля завжди випікає три пів кілограмові пасочки. Саме стільки, щоб було ні мало, ні забагато, коли вже не придумаєш, куди їх подіти. Паску на Великдень їдять і з м’ясом, і з чаєм. Взагалі, зізнається наша співрозмовниця, їй до вподоби контраст смаків, коли, приміром, поєднується солоне й солодке, тощо.

Окрім паски, на Великдень Ліля завжди випікає ще пироги з маком і корицею. Це їхня сімейна традиція. Торік готувала й крафіни (це паска 3 в 1: у рецепті поєднуються особливості приготування круасанів, класичного дріжджового тіста й елементи мафінів).

Ліля підрахувала, що цьогоріч собівартість її традиційної паски за бабусиним рецептом вагою 1 кг становитиме 110 гривень. А саме: 58 гривень – основні інгредієнти, 17 гривень — глазур, 7 — родзинки, 3 — ваніль, прянощі, а 25 гривень – на покриття енергозатрат.

Джерело: susidy.city

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button