Суспільство

На Чернігівщині за тиждень виловили майже 70 кг «незаконної» риби

За період з 31 жовтня по 7 листопада зафіксовано  20 порушень Правил рибальства. Так, складено дев’ять протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), чотири — за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та п’ять – за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів).

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Крім цього, складено два акти виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 10 кг риби та 14 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 68 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 25 од. заборонених знарядь лову (сітки). Збитки, завдані рибному господарству, склали 6 927 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В області за тиждень рибоохоронний патруль зафіксував 14 порушень

Для прикладу, другого листопада  під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у м. Чернігів державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля на ринку «Вісла» викрито мешканця с. Количівка Чернігівського району, який продавав 5 кг живої риби (щука та плітка). Документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифіката якості у громадянина не було. На чоловіка складено протокол за ст. 88 — 1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 540 до 1 700 грн. Матеріали справи передано до Новозаводського районного суду м. Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли лише човен: на Десні зник рибалка

Шостого листопада на р. Остер у Козелецькому районі виявлено чотирьох правопорушників, які з човна  виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову. Браконьєрами виявились жителі с. Кобижча Бобровицького району. До їхніх сіток потрапило понад 8 кг риби: карась сріблястий — 30 екз., плітка — 21 екз.,  окунь — 10 екз., бичок — 6 екз., щука — 3 екз. та лин — 1 екз. Завдано збитків у розмірі 3 808 грн. На порушників складено та направлено до Козелецького районного суду протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП для притягнення винних осіб до відповідальності. Незаконно добуту рибу,  човен та 3 од. одностінних сіток вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що 1 листопада дія заборона на лов риби на зимувальних ямах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button