Суспільство

Козелецька громада отримала реанімобіль та медичне обладнання

КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування» отримала реанімобіль та медичне обладнання від благодійників – БО «БФ «Еко Бровари» та сім’ї Ферлегер. Про це повідомляють у Козелецькій селищній раді.

Генеральний директор КНП «Козелецьк ЛІЛ» Вячеслав Приліпко зазначив, що парк автомобілів підприємства давно потребує радикального оновлення, тому для лікарні такий транспорт – критично вважливий та дуже необхідний. Він потрібен для швидкого доправлення пацієнтів до спеціалізованих закладів госпітального округу.

Завдяки норвезькій волонтерській організації SwedNorthAid, її представникам Emil Akexander Johansen, Sven Gaskjolen, Iselin Angelica Bjornbekk до закладу доставлено гуманітарну допомогу — катетери, одноразові вироби для проведення наркозу, портативний переносний апарат штучної вентиляції легень. Ці вироби медичного призначення будуть використані для потреб відділення інтенсивної терапії КНП «Козелецька лікарня інтенсивного лікування», що дозволить транспортувати пацієнтів і надавати їм мобільну хірургічну допомогу, а в складних випадках – невідкладну допомогу.

Крім того, від представника SwedNorthAid, лікаря з Норвегії Dr.Kristian August передали ультразвуковий портативний сканер, який дасть змогу проводити обстеження важких пацієнтів безпосередньо у палаті, біля ліжка.

Ще статті по темі

Back to top button