Суспільство

Кожен п’ятий українець щодня думає про звільнення

За даними опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua, трохи більше, ніж п’ята частина, офісних співробітників цінують свою роботу й бояться її втратити. Проте завжди є ті, хто готовий звільнитися за власним бажанням і почати пошуки цікавішої пропозиції. Відносна стабільність на ринку праці й зниження показників конкуренції привели до того, що «білі комірці» стали більш рішучими у своїх намірах змінити роботу.

Як показало опитування, за півроку кількість тих, хто має серйозний намір розпрощатися з роботодавцем, залишилася практично без змін — приблизно п’ята частина опитаних. Проте помітно зросла кількість «білих комірців», які звільнилися до цього часу. Згідно з даними опитування, це кожен сьомий офісний співробітник. Трохи менше половини час від часу задумуються про звільнення, проте через низку причин не наважуються це зробити.

2016-06-23_101906

Один із 12-ти боїться, що не зможе знайти нову роботу.

Також варто зазначити, що кожного восьмого влаштовує його теперішня робота. Найчастіше про звільнення думають банківські працівники та співробітники страхових агенцій, рідше ІТ-спеціалісти й представники медіа.

У зв’язку з інфляцією та постійним зростанням цін матеріальне становище українців не можна назвати хорошим. Більшості з них не переглядали оклад на 2016 рік. Тому троє з п’яти «білих комірців» головною причиною звільнення назвали низькі зарплати та відсутність перспектив їх підвищення. Матеріальний чинник є номером один у прийнятті рішення. Проте трохи менше половини звільняються у зв’язку з відсутністю кар’єрного зростання. Кожного третього пригнічують рутинні нецікаві завдання, а кожного четвертого — регулярна понаднормова робота.

Більше 20% «білих комірців» задумуються про звільнення у випадку скорочень додаткових виплат і практично стільки ж — якщо не складуться стосунки з керівництвом. Для кожного п’ятого-шостого мотивом для звільнення може стати «чорна» або «сіра» зарплата, а для кожного сьомого — нестабільність у роботі, неофіційне працевлаштування та відсутність соціальних гарантій. Значно рідше офісні співробітники звільняються через незручне розташування офісу, відсутність страхування і погані стосунки в колективі.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в травні 2016 року. В опитуванні взяли участь 2004 респонденти з різних регіонів України.

Ще статті по темі

Back to top button